Miljø- og naturmedarbejder til omstilling af arealer og Grøn trepart
Vil du være med til at skabe resultater i vores store indsats for klima, natur og grøn omstilling, så kom og bliv vores nye miljø- og naturmedarbejder, der skal koordinere vores kommende arbejde med grøn omstilling af arealer som følge af den grønne trepart.
Halsnæs Kommune har en unik natur omgivet af Kattegat, Roskilde og Isefjord mod syd og Arresø. Vi har en vigtig opgave med at få bragt de sårbare vandområder tilbage i god tilstand og at få bundet naturen i kommunen bedre sammen.
Den grønne trepartsaftale har en fantastisk ramme for, at vi sammen med landbruget og naturorganisationerne kan skabe et bedre vandmiljø, reducere drivhusgasser, beskytte grundvandet og ikke mindst skabe gode sammenhængende naturarealer til gavn for naturen og borgerne. Med afsæt i kommunens klimahandlingsplan og de seneste års budgetter er vi i gang med at omstille landbrugsarealer til natur- og skovarealer.
Det hele skal ske i et bredt samarbejde med bl.a. lodsejere, foreninger, landbrugsorganisationer, andre kommuner, Naturstyrelsen og kollegaer på tværs i kommunen. Derfor er det afgørende, at du har evne og lyst til at skabe resultater sammen med andre.
Du skal således kunne se muligheder, finde løsninger på tværs og have et helhedssyn på arealplanlægning, hvor der både er ønsker om mere skov og natur, beskyttelse af drikkevand, anlæg for vedvarende energi grundvandsbeskyttelse, byudvikling og fødevareproduktion.
Du bliver forankret i afdelingen for Trafik og Natur, men kommer til at arbejde på tværs af Området for By og Miljø med mange tråde ud i alle vores tre afdelinger, som udover Trafik og Natur omfatter Plan og Byg samt Klima og Miljø.
Vi er gode til at dele viden, give sparring og glæder os til en ny kollega, som kan sætte yderligere fart på arbejdet.
Dine hovedopgaver
Du forbereder og koordinerer realiseringen af Halsnæs Kommunes arbejde i forbindelse med ‘den grønne trepart’:
- Understøtter, at lavbundsarealer genskabes til vådområder og natur, samt at skovrejsning eller flere områder med naturlig selvgroet skov bliver en realitet.
- Faciliterer og skaber dialog med lodsejere om projekter vedr. udtag af lavbundsarealer.
- Søger puljer og ordninger til lavbundsudtagning, skov og natur.
- Via det nye IT-system MARS sikrer du et analytisk grundlag for vores understøttende og faciliterende indsats. Fx via screening og kortlægning af arealer.
- Samtænker de mange indsatser i det åbne land med biodiversitet, rekreative oplevelser og lokale udviklingsprojekter.
- Understøtter, at lodsejere og borgere kan skabe handling for en fremtid med plads til biologisk mangfoldighed og mere tilgængelig og sammenhængende natur i by og på land.
Dine kompetencer
Du har overblik, gode samarbejdsevner, besidder forhandlingskompetencer og evnen til at skabe gode relationer til lodsejere og øvrige involverede parter i natur, areal og lavbundsprojekter.
Det er en fordel, hvis du kender til eller har erfaring med de statslige ordninger vedr. lavbundsarealer, skovrejsning og multifunktionel jordfordeling.
Du har strategisk og politisk tæft og smidig forhandlingsevne for at få forskellige interesser til at mødes.
Du har erfaring med projektledelse og evner at udvikle og indgå i tværgående projekter.
Du kan sikre midler via fundraising og støtte- og puljeordninger.
Du har interesse og gerne viden om, hvordan vi skaber mere sammenhængende, forskelligartede og tilgængelig natur.
Du har kendskab til GIS.
Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse, som fx biolog, skov- og landskabsforvalter eller agronom, men du kan også komme med en anden relevant uddannelse.
Hvem er vi?
Trafik og Naturafdelingen er en afdeling med 13 engagerede og fagligt velfunderede medarbejdere. Afdelingens opgaver består af koordinering af trafikområdet og af kommunens opgaver inden for natur og vandløbsområdet.
Hele området By og Miljø består af tre faglige afdelinger og en stab. Alle afdelingerne er placeret dør og dør med hinanden og har masser af løbende sparring og samarbejde på tværs af afdelingerne. Arbejdet med den grønne trepart vil som vores øvrige klimaarbejde blive organiseret som et tværgående projekt, hvor vi spiller ind og løfter i flok.
Hos os bliver du en del af:
- En organisation med højt til loftet og plads til dine initiativer og gode ideer.
- Et tværfagligt miljø inden for udvikling af by, land, natur og miljø.
- En kommune i bevægelse, hvor vi flytter os hver dag, fagligt og socialt.
Halsnæs er en attraktiv bosætningskommune med stærke lokalsamfund og utrolig mange ildsjæle. I By og Miljø arbejder vi målrettet med at udvikle kommunens stedbundne kvaliteter. Området er derfor en central del af realiseringen af kommunens nye vision for 2035 – ”Halsnæs i bevægelse”, hvor vi arbejder intenst med at gøre Halsnæs Kommune endnu mere attraktiv i forhold til byudvikling, natur, transport og turisme.
Løn og ansættelsesvilkår
Sker efter gældende overenskomst samt efter principperne om Ny Løn.
Kontakt: Chef for By og Miljø Peter H. Schaarup, tlf. 2443 1483
Ansøgningsfrist
Vi skal have din ansøgning senest onsdag den 15. januar.
Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 21. og 23. januar. Eventuelle 2. samtaler vil blive holdt den 27. januar.
Forventet ansættelsesstart den 1. marts.
Om Halsnæs Kommune
Halsnæs er en levende kommune med stærke lokale identiteter og med hovedstaden inden for rækkevidde. Her lever vi tæt på natur, hav og fjord, som giver mulighed for aktive oplevelser for borgere, besøgende og ansatte.
Halsnæs Kommune er en moderne og rummelig arbejdsplads i bevægelse. Vores tre værdier: redelighed, mulighed og helhed er vores fundament. I Halsnæs Kommune får du cirka 3.000 kollegaer fordelt over hele kommunen. Vi har en ambition om, at Halsnæs Kommune skal være et sted, du gerne vil arbejde – uanset hvilken faglighed, du kommer med. Vi sætter barren højt og gør os hver dag umage med at skabe de bedste forudsætninger for, at medarbejderne trives og leverer service og velfærd af høj kvalitet.
Du kan læse mere om Halsnæs Kommune på vores hjemmeside eller på vores LinkedIn-profil.